Jaarverslag 2016 Stichting One 4 Life

Jaarverslag 2016 Stichting One 4 Life

Same counseling project

jaarverslag2016-1

Tijdens ons bezoek in 2015 zijn we in gesprek geweest met mevr. Nahana over een project waar ze net mee was begonnen. Ze dacht dat we wel geïnteresseerd waren in haar project. Helaas is een bezoek op haar kantoor er niet van gekomen. Tijdens ons bezoek in 2016 is dit wel gelukt.


Dit project is opgezet door Nahana Mjema (rechts op de foto, links haar collega Diana). Ze is een pastor van de Lutherse kerk en de vrouw van de bisschop. Dit project is een soort van ‘blijf van mijn lijf huis’. Ze zetten zich in voor (jonge) vrouwen die, op welke manier dan ook, worden mishandeld. Ze reizen veel door het district om in contact te komen met mensen om eventueel mensen voort te helpen. Ze geven regelmatig cursussen om dames weerbaarder te maken. We hebben een donatie aan hen gedaan om iemand te helpen die medische zorg nodig heeft. Nergens in Tanzania is al een dergelijk project.

Ze hebben met onze donatie Neema geholpen. Voor haar bijzondere en aangrijpende verhaal zie het ‘Same counseling project’ op onze website.

Neema en de dames van het Project zijn erg blij met onze ondersteuning. Omdat we dit een erg mooi en goed project vinden zijn we donateur geworden.

Een mooi bedankje gekregen van Same counseling. “We want to thank people from “Stichting One 4 Life” for their support and be a part of our counseling center and we hope to help more people.”

Totale kosten 2016: € 136,00

 

 

 

Darajani project

De bouw van onze nieuwe dispensary, die in 2015 is begonnen, ging ook in 2016 gestaag door. Tijdens ons bezoek hebben we samen met de bevolking een opening gevierd om bekendheidjaarverslag2016-2 te krijgen in de omgeving. Dit was een geweldig feest om mee te maken. Er waren meerdere liedjes/toneelstukjes voorbereid door verschillende mensen om hun dankbaarheid te tonen. Tijdens de ceremonie hebben we de projectleider een aantal materialen gegeven (o.a. microscoop, bloedsuikermeter, hemoglobine meter, bloeddrukmeter enz.) zodat ze al een aantal essentiële materialen hebben waarmee ze patiënten kunnen voorthelpen. Na het officiële gedeelte was er eten voor alle aanwezigen en muziek en werd er gedanst en feest gevierd door alle aanwezigen. Het gebouw was echter nog niet klaar maar in de apotheek hebben ze tijdelijk een klein lab gemaakt zodat ze kleinschalig kunnen beginnen met het helpen van patiënten.

 

jaarverslag2016-3 jaarverslag2016-4 jaarverslag2016-5

In december was het gebouw zover klaar en zijn ze met het laboratorium overgegaan naar het nieuwe gedeelte. Eind december is er een dokter aangenomen, waardoor ze patiënten optimaal kunnen helpen. De doelstelling van het project was om binnen 2 jaar te beginnen met het helpen van patiënten in het nieuwe gebouw. Hiermee is onze doelstelling behaald.

Ook zijn dit jaar offertes opgevraagd voor het bouwen van een verbrandingsoven. Met deze verbrandingsoven kunnen ze het medisch afval op een goede/veilige manier vernietigen. Tevens willen we een waterpomp slaan, hiermee kunnen we de dispensary continue van water voorzien. Daarnaast is het de bedoeling dat de bewoners rondom de dispensary ook een aftappunt krijgen. Hopelijk kunnen we deze projecten realiseren in 2017. jaarverslag2016-6Verder moeten de dispensary en het laboratorium nog officieel worden geregistreerd. Aan deze procedure wordt momenteel hard gewerkt.

Status nieuwbouw: lopend

Status verbrandingsoven: voorbereidende fase

Status waterpomp: voorbereidende fase

Status registratie: lopend

Kosten 2016: € 8.100,00

 

Ndambwe project

Ook is het nieuwbouwproject van Ndambwe dispensary bezocht in 2016. Dit project is door de bevolking zelf opgezet en krijgt af en toe financiële ondersteuning van ons. Met onze donatie zijn nu alle frames voor ramen en deuren geplaatst en zijn ze bezig met de voorbereidingen voor het plaatsen van het plafond. Tevens is er stroom aangelegd naar de dispensary.

Kosten 2016:  € 530,00

jaarverslag2016-7 jaarverslag2016-8

  

Rollator project

Een mevrouw, die eerder een rollator van ons heeft gekregen, hebben we bezocht. Doordat ze elke dag bij haar huis een stukje heeft gelopen met de rollator is ze inmiddels weer zo mobiel dat ze zonder rollator weer goed kan lopen. Trots liet ze aan ons zien hoe ze haar oefeningen deed.jaarverslag2016-9

Haar familie en de mevrouw zijn ons enorm dankbaar voor onze hulp. Trots en blij zijn we dat we met zo’n kleine ondersteuning toch zoveel kunnen helpen.

jaarverslag2016-10Ook zijn we bij meneer Mrutu op bezoek geweest om hem een rollator te geven. Meneer is ver over de 90 jaar en loopt erg slecht. Hij loopt dagelijks een paar meter, van zijn bed naar een stoel bij de deur en weer terug naar zijn bed. In eerste instantie weigerde hij de rollator; hij dacht dat hij een auto kreeg en was bang om van de berg te vallen. De familie hielp mee om hem uit te leggen wat een rollator is wat je ermee moet doen. Hij heeft een tijdje met de rollator geoefend maar helaas is hij in oktober 2016 overleden. Momenteel wordt er gekeken of de rollator naar iemand anders kan.

Kosten: geen

 

Wij en de mensen uit Tanzania willen iedereen bedanken die op welke manier dan ook een steentje heeft bijgedragen in 2016. Elke hulp wordt enorm gewaardeerd. Voor vragen en opmerkingen over onze projecten bent u van harte welkom contact met ons op te nemen.

 

Met vriendelijke groet,

Judith Fox.

Voorzitter Stichting One 4 Life.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.