Jaarverslag 2019 stichting One 4 Life

Waterproject Darajani.

In 2018 is begonnen met het waterproject bij de dispensary in Darajani. Het project was echter stil komen te liggen door een grote overstroming. In januari 2019 is het project hervat. Er werd verder gebouwd aan de watertoren en de tanks zijn op de toren geplaatst. Helaas bleek 1 van de tanks lek te zijn en is deze tank vervangen door een nieuwe. Nadat de watertoren klaar was zijn de leidingen naar de dispensary aangesloten. In april is de het waterproject geopend, dit is gevierd met alle bewoners van het dorp.

jaarverslag2019-1

 

 

Doordat er nu een goede en veilige watervoorziening in het dorp is komen dagelijks velen om er water te halen waarvoor een kleine bijdrage wordt betaald.
jaarverslag2019-2Daarnaast is het personeel van de dispensary een groentetuin begonnen.

Al met al een geweldige vooruitgang voor de dispenary en alle bewoners van Darajani

Kosten 2019: € 2830
Status: afgerond.

 

 

 

 

 

 

jaarverslag2019-3

 

 

Shirts voor voetbalclub Darajani.

Aannemersbedrijf Niehof heeft gebruikte sportshirts gedoneerd. Deze zijn geschonken aan de voetballers in Darajani. De jongens hadden nog geen shirts waarin ze de wedstrijden speelden. Erg blij en enthousiast zijn ze met deze mooie shirts. De eerste wedstrijden met deze shirts zijn dan ook gewonnen.

Kosten 2019: € 0
Status: afgerond

 

 

 

 

 

Moeder-kind centrum.

Vanuit de overheid en bevolking van Darajani is er een wens voor een moeder-kind centrum. Om dit te kunnen realiseren moest er eerst nog een stuk grond bij worden aangekocht. Na lang overleg met de familie die naast de dispensary woonde heeft de familie de grond afgestaan. In 2019 is er dus ook al volop gebouwd om het moeder-kind centrum te realiseren.

jaarverslag2019-4

Kosten 2019: € 12335
Status: lopend.

 

Apotheek Mti.

In april waren we uitgenodigd in het dorp Mti om daar de dispensary te bekijken. Mti is een dorp in de Pare Mountain. Bij aankomst in het dorp bleek er geen dispensary te zijn. In het hele dorp is zelfs geen paracetamol te verkrijgen. Wat voor de bewoners betekent dat als ze keer een pijnstiller nodig hebben ze ver moet lopen of ander duur vervoer moeten regelen. Na overleg met de nodige mensen wil de Lutherse kerk wel een ruimte beschikbaar stellen om een kleine apotheek te beginnen.
Kosten 2019: € 0
Status: start begin januari 2020

Lonen personeel Darajani Dispensary.
Om de dispensary nog te ontlasten met de kosten betalen wij de lonen van het personeel. Een arts, een 2 verpleegkundigen en een bewaker.
Kosten 2019: € 3532
Status: Begin 2020 opnieuw bekijken.

Administratie kosten.
Bank: € 30.50
Website: € 67.20

 

Voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd in 2019, ASANTENI SANA
Voor meer informatie, vragen of opmerkingen bent u welkom om contact met ons op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Namens bestuur Stichting One 4 Life

Judith Fox