Jaarverslag 2020 stichting One 4 Life

Ook in 2020 hebben we met de stichting One 4 Life niet stil gezeten. Helaas hebben we de projecten niet zelf kunnen bezoeken i.v.m. de Corona maatregelen. Maar samen met onze projectleider hebben we het beste ervan gemaakt.

 

Moeder/kind centrum Darajani.

De bouw van het moeder/kind centrum in Darajani is op kleine schaal doorgegaan. Het project heeft een tijd stil gelegen door corona en omdat er weer een overstroming is geweest. De mensen uit Darajani en omstreken zijn net als in 2019 geëvacueerd. Gelukkig was er geen waterschade aan de dispensary.

Tevens is er een doos met medische materialen opgestuurd.

jaarverslag2020-1 jaarverslag2020-2

Kosten: 3058 euro
Status: lopend

 

Aggregaat.

Door de overstroming heeft de overheid besloten om de elektriciteit naar het dorp af te sluiten. De stroom is een paar maanden weg geweest, maar inmiddels weer aangesloten. Geen stroom betekent dat de pomp van ons waterproject niet werkt en het laboratorium ook niet goed kan analyseren. We hebben via de kerk een aggregaat kunnen lenen om toch af en toe de watertanks te kunnen vullen om de bevolking die weer veelal in tentenkampen woonde van water te kunnen voorzien. Omdat er met de geleende aggregaat de nodige problemen waren willen we zelf een aggregaat aankopen voor de dispensary zodat bij stroomuitval de patiënten in de dispensary goed geholpen kunnen worden en er toegang is tot schoon water voor het personeel patiënten en de bewoners van Darajani. De aggregaat is inmiddels gekocht.

Kosten 500 euro
Status: afgerond

 

Corona project.

Aan het begin van de coronatijd is het personeel van de dispensary naar een cursus geweest over corona zodat ze de mensen de beste zorg konden geven en tevens hun kennis konden overdragen.
Daarna hebben we samen met de kerk in Darajani een training gegeven aan de mensen in/rond Darajani. De training ging over "wat is corona", "wat te doen als je ziek wordt" en "hoe het te voorkomen". Na de training werd er zeep uitgedeeld aan iedereen en we hadden 15 watertanks aangekocht voor de mensen in de omgeving (wat veelal nog steeds in tentenkampen woonden) zodat ze voldoende mogelijkheid hebben voor goede hygiëne.

Kosten: 1600 euro.(totale kosten waren hoger echter waren er meer partijen die mee deden aan dit project)
Status: afgerond

jaarverslag2020-3 jaarverslag2020-4

Apotheek Mti.


We zijn begonnen met het opstarten van een apotheekproject in Mti, een dorpje in de bergen. In het dorp is in de wijde omgeving nog geen pijnstiller te vinden. De Lutherse kerk had de wens om een kleinschalige apotheek te beginnen. Ze hadden hiervoor een ruimte beschikbaar gesteld. De ruimte had echter wel wat onderhoud nodig. Het grootste deel van het onderhoud is inmiddels afgerond. Het was de bedoeling om tijdens een bezoek in april zelf medicatie te kopen en te brengen en daarmee het project af te ronden maar helaas kon de reis niet doorgaan. We hopen in 2021 het project alsnog af te ronden.

Kosten: 400 euro
Status: lopend

jaarverslag2020-5 jaarverslag2020-6

 

Lonen personeel Darajani Dispensary.


Om de dispensary nog te ontlasten met de kosten betalen wij de lonen van het personeel. Een arts, 2 verpleegkundigen en een bewaker.
Kosten 2020: € 4000
Status: in 2021 opnieuw beoordelen

 

Administratie kosten.

Bank: € 144.60
Website: € 70

 

Aan een ieder die in 2020 een steentje heeft bijgedragen ASANTE SANA, hartelijke dank.
Voor vragen/opmerkingen bent u welkom een bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur stichting One 4 Life.