Jaarverslag 2021 stichting One 4 Life

Moeder kind centrum Darajani.

In 2021 is er hard gewerkt om de bouw van het moeder kind centrum af te ronden. De schilder, loodgieter en tegelzetter zijn druk geweest om dit voor elkaar te krijgen en dit is ze ook gelukt. De bouw van het moeder kind centrum is dus af. Hierdoor kunnen ze nu beginnen met het aanvragen voor de officiële vergunning voor de gehele dispensary. Hiervoor zijn vanuit de overheid ook al enkele controlebezoeken geweest en ze zijn erg tevreden. Enkele kleine punten waar nog aan moet worden gewerkt; O.a. een hek om de verbrandingsoven, deze is inmiddels geplaatst.

Maar wat is het een mooi gebouw geworden. Een verloskamer met 2 bijbehorende ruimtes, een patiëntenkamer voor 5 á 6 patiënten, een ruime badkamer met warm water, een artsenkamer, een kamer voor de verpleegkundige en een kantoor. Waarschijnlijk is de vergunning rond in maart 2022. Momenteel wordt er nog gewerkt aan de inrichting en de hulpmiddelen.

Bij het “One 4 Life House”, de personeelswoning, is een kamer aangebouwd om nog iemand te kunnen huisvesten.

Daarnaast is er nog een stukje grond met een klein gebouw van de buren aangekocht. Dit gebouw wordt in de toekomst nog afgewerkt en ingezet ten behoeve van de dispensary.

Status: lopend

Kosten: € 14.400,00

jaarverslag2021 1 jaarverslag2021 2 jaarverslag2021 3
jaarverslag2021 4  jaarverslag2021 5 

 

Lonen personeel Darajani.

Om de dispensary te ontlasten in de kosten helpen we nog met de lonen van het personeel. Een arts, 2 verpleegkundigen en een bewaker. Later in het jaar zijn er nog een verloskundige en analist bijgekomen.

Kosten: € 4.550,00

Status: in 2022 opnieuw beoordelen

 

Apotheek project Mti.

De renovatie van de ruimte, bestemd voor de apotheek, was al gerenoveerd. Er moesten alleen nog medicijnen gekocht worden. Ze hebben hier budget voor ontvangen maar tot op heden zijn de medicijnen door de projectleider ter plaatse niet gekocht. Wel de toezegging dat dit in januari 2022 zal worden geregeld.

Kosten: € 350,00

Status: Afgerond. Nog wel controle uitvoeren of in januari de medicatie is gekocht en dat de apotheek in gebruik is genomen.

 

Corona project.

De projectleider in Darajani wilde nog weer een corona trainingsproject realiseren.

Kosten: € 500,00

Status: Afgerond

 

Microscoop project Uganda.

Via bekenden van ons, die in Uganda in een ziekenhuis werken, kregen we de vraag of we ze konden helpen aan een microscoop. Toevallig hadden we nog een oude, prima werkende microscoop, staan. Deze is door een kennis die naar Uganda ging meegenomen en de microscoop is inmiddels in goede orde ontvangen. Wat een blije gezichten.

Kosten: 0  euro

Status: afgerond

jaarverslag2021 6 jaarverslag2021 7 

Voetbalshirts.

Van SDC’12 (de voetbalclub in Denekamp) hadden we een aantal tenues en ballen gekregen die niet meer werden gebruikt. Hiervan is een doos opgestuurd en zijn tijdens een reis 2 koffers vol met voetbalkleding meegenomen. Met deze kleding hebben we op

verschillende plekken in de Kilimanjaro regio al enkele teams blij kunnen maken met hun eerste eigen tenue. Wat zijn ze trots. We wensen ze veel succes en mooie doelpunten toe in hun voetbalcompetitie.

Kosten: 0 euro

Status: Afgerond

jaarverslag2021 8   jaarverslag2021 9

 

Administratie kosten.

Bank: €176,55

Website: €79,90

 

Asanteni sana aan een ieder die in 2021, op welke manier dan ook, heeft bijgedragen aan onze projecten (hartelijke dank). Voor vragen/opmerkingen bent u welkom een bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bestuur stichting One 4 Life.