Jaarverslag 2022 stichting One 4 Life

Same counseling project.

We kregen afgelopen jaar helaas het slechte nieuws dat het niet goed ging met Irene, de mevrouw die aantal jaar geleden is geopereerd mede dankzij een bijdrage van onze stichting. Met privé donaties werd ze later nog geholpen met onder andere huisvesting. Even later kregen we het bericht dat ze helaas is overleden. De familie is erg dankbaar met de hulp en steun van onze stichting.

Darajani dispensary project.

· Nieuwbouw moeder-kind centrum

De nieuwbouw was in 2021 al afgerond. In januari is er een klein feestje gevierd om de nieuwbouw af te ronden. Helaas mocht het gebouw nog niet in gebruik worden genomen omdat de papieren rond de vergunning nog niet binnen waren. In 2022 zijn ze bezig geweest met de inrichting van het gebouw. Tevens moesten er nog een aantal aanpassing aan het gebouw worden gedaan in opdracht van de overheid dit in verband met de registratie.

Kosten: € 1000

· Registratie

Bij de overheid zijn in 2021 de nodige aanvragen gedaan voor de nodige vergunningen om officieel alle voorzieningen in de dispensary te mogen gebruiken. In december 2022 is de vergunning verleend aan de dispensary. Wat betekent dat het moeder-kind centrum ook in gebruik mag worden genomen en de gehele dispensary nu wordt gebruikt om patienten, (aanstaande) moeders en kinderen te helpen in de nodige zorgvraag.

· Waterproject

Tijdens een harde wind is er schade ontstaan aan het waterproject bij de dispensary. Er was een tank van de toren afgewaaid. De dispensary had nog wel stromend water maar het aftappunt voor de omgeving om drinkwater te halen deed het niet. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Met een donatie van de missietent Denekamp hebben we een nieuwe tank gekocht en laten installeren. De bewoners van Darajani kon hierdoor weer schoon drinkwater halen. De oude tank wordt zo goed als mogelijk gerepareerd om voor een ander project weer te kunnen inzetten.

Kosten: € 700

 

 jaarverslag2022 1 jaarverslag2022 2   jaarverslag2022 3
 
  • Lonen

We ondersteunen de dispensary met het uitbetalen van de lonen voor een arts, een verpleegkundige een verloskundige een laboratorium medewerker en bewaker.

Kosten 2022: €6000

Status: Projectleider in Tanzania is in overleg met overheid voor hun bijdrage in de lonen

Mti apotheek project.

In Mti een dorp in de bergen waren nog geen medische voorzieningen. Een grote wens vanuit de luthers kerk was om een apotheek te starten. De kerk stelde een ruimte beschikbaar en deze ruimte is door ons opgeknapt. 

jaarverslag2022 4 

Het Mti apotheek project was voor ons al afgerond in het jaar 2021 maar er moest nog een controle uitgevoerd worden of de medicatie was aangekocht en of de apotheek al in bedrijf was. Onze projectleider in Darajani heeft het controlebezoek uitgevoerd . De apotheek is inmiddels in gebruik en draait goed waardoor ze zelfvoorzienend zijn.

 

 

Wat mooi dat de bewoners van Mti nu voor basis medicijnen (zoals paracetamol of een hoestdrankje) in hun eigen dorp kunnen blijven.

Kosten 2022: 0 euro.

Status: afgerond.

 

 

Update Ndambwe project.

De dispensary in Ndambwe was oud en nogal gevaarlijk. Een aantal jaar geleden waren ze zelf begonnen met de nieuwbouw maar vanwege geldgebrek ging de bouw erg langzaam. We hebben ze geholpen met materialen voor de vloer, het dak en de beveiliging. We kregen het goede bericht dat de dispensary in Ndambwe in gebruik is genomen. In 2023 wordt de dispensary officieel geopend. Hopelijk kunnen we hierbij aanwezig zijn.

Kosten 2022: 0 euro

Status: afgerond

jaarverslag2022 5   jaarverslag2022 6
 

Voedsel project.

Vriend van de stichting Malene wilde naar Tanzania op vakantie maar wilde ook graag haar handen uit de mouwen steken en een project uitvoeren. Vanwege de korte voorbereidingstijd en drukke werkzaamheden van de projectleider in Tanzania was het niet mogelijk een groot project te starten/ondersteunen. Ze is daarom naar de markt gegaan en heeft een aantal zakken met mais en rijst gekocht en vervoerd naar Darajani. Onder toeziend oog van de bewaker van de dispensary (zie foto) heeft Malene in totaal 400 kilo mais en 150 kilo rijst uitgedeeld aan de families die het erg goed kunnen gebruiken. Vele families heeft ze blij gemaakt met voedsel. Wat waren ze dankbaar. Malene dank voor je geweldige inzet, mede namens de families in Darajani.

Kosten: € 220

Status: afgerond

 jaarverslag2022 7 jaarverslag2022 8 
 
 

 

Terite school project.

Basisschool heeft in 2021 een inzameling gedaan om voor de Terite boma een nieuwe school te kunnen bouwen. Het oude gebouw was door de overstroming dusdanig beschadigd dat het niet veilig was om les te geven aan de kinderen. De kinderen krijgen les onder een boom. Met het geld zijn stenen aangekocht en materialen voor de fundering.  Samen met de plaatselijke bevolking hebben ze de nog bruikbare materialen van het oude gebouw verplaatst naar de nieuwbouw en hebben ze samen gewerkt met de aannemer voor het leggen van de fundering.

Kosten: €5000

Status: lopend

 jaarverslag2022 9  jaarverslag2022 10
 

Artsen in opleiding.

Door privé donaties gaan 2 personen naar de opleiding voor clinical officer. In 2022 is de eerste student afgestudeerd als basis arts en is inmiddels aan het werk. De tweede student is in 2022 begonnen met het laatste jaar voor deze opleiding. Deze jongen komt uit de omgeving van Darjani Dispensary en is in de vakanties al regelmatig te vinden in de dispensary om te helpen en ervaring op te doen.

Kosten: privé donaties

Status: lopend

 

Administratiekosten.

Bankkosten: € 179

Website kosten: € 94,90

Totale project kosten: € 12.920

Donaties: € 13.649

Banksaldo 01-01-2022: €9381

Banksaldo 31-12-2022: €9957

Hartelijke dank aan iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan onze projecten. Voor vragen, opmerkingen of donaties bent u welkom contact op te nemen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op facebook kunt u ons volgen voor updates van de verschillende projecten.

Met vriendelijke groet,

Bestuur stichting One 4 Life