Jaarverslag 2023 stichting One 4 Life

Same counseling project.

Namens de stichting zijn we in 2023 op bezoek geweest bij de familie van Irene, de dame die aantal jaar geleden is geopereerd. Hierbij is een grote tumor uit haar buik verwijderd. Haar familie was heel erg blij met alles wat we voor Irene hebben betekend en dat we op bezoek waren. Samen hebben we haar graf bezocht. We hebben een privé -donatie achtergelaten zodat ze een mooie steen op haar graf kunnen laten plaatsen.

Darajani dispensary project.

Nadat de registratie van de dispensary eind 2022 is afgerond, is in de eerste week van januari de eerste baby geboren in ons moeder-kindjaarverslag2023 1 centrum. Onder begeleiding van ons personeel is de bevalling goed verlopen. De kleine meid is vernoemd naar Baukje, één van onze bestuursleden. Op de foto “onze” Baukje en de pasgeboren Baukje.

Het kraampakketten project voor de dispensary is door omstandigheden uitgesteld naar 2024

  • Lonen

We ondersteunen de dispensary met het uitbetalen van de lonen voor een arts, een verpleegkundige een verloskundige een laboratorium medewerker en bewaker.

Kosten 2023: € 6000

Status: projectleider in Tanzania is in overleg met overheid voor een bijdrage in de lonen

  • Huisvesten personeel

2 Van de personeelsleden woonden nog in een ruimte in de dispensary. Omdat deze ruimtes nodig zijn voor patiënten is er een klein huis naast de dispensary aangekocht en opgeknapt. De ruimtes in de dispensary wordt inmiddels gebruikt voor opslag van vaccinaties en als vaccinatieruimte. Vaccinaties en de daarvoor benodigde koeling worden door de overheid beschikbaar gesteld.

Kosten 2023: € 900

Status: afgerond

  • Onderhoud

Er zijn nog enkele onderhoudsklussen uitgevoerd: Er is o.a. een deur geplaatst in de receptieruimte en er is een deur geplaatst in de badkamer van het moeder-kind centrum.

Kosten 2023: N.v.t. zit in de kosten van 2022

Status: lopend

jaarverslag2023 1

 

  • Voetbalshirts SDC’12

We hadden nog een aantal voetbalshirts liggen van SDC’12. Tijdens een bezoek van één van de bestuursleden zijn deze shirts uitgedeeld aan een voetbalteam. We wensen ze veel succes bij de komende wedstrijden.

Kosten 2023: € 0

Status: afgerond

jaarverslag2023 1

 

Update Ndambwe project.

We zijn op bezoek geweest bij Ndambwe dispensary om te kijken hoe het gaat in de nieuwbouw dispensary die in 2022 in gebruik is genomen. Het gebouw is mooi en in goede staat. Ze vertelden dat ze nog veel materialen missen om goede zorg te kunnen verlenen. Helaas konden we ze daar op dat moment niet bij helpen. Misschien is dit voor de toekomst nog een keer een mooi project.

Kosten 2023: € 0

Status: afgerond

jaarverslag2023 1

 

Voedsel project.

Terite school project.

De bouw van de basisschool in Terite boma heeft lange tijd stil gelegen. Van al het geld waren veel materialen gekocht en was er geen geld meer over om de aannemer te betalen. Toen er weer een donatie binnen kwam om verder te gaan met bouwen, was er helaas weer een overstroming in het gebied. Het gebied is dan niet bereikbaar. Project wordt vervolgd in 2024

Kosten 2023: € 0

Status: lopend

Van de Drie Eenheid School in Oldenzaal hadden we veel t-shirts gekregen waarmee we de kinderen van de school blij konden maken. Niet alleen de kinderen maar ook de leraren en enkele ouders waren erg blij met een t-shirt.

Kosten: € 0

Status: afgerond

 jaarverslag2023-5.jpg jaarverslag2023-6.jpg

 

Arts in opleiding.

Door privé-donaties gaat er een jonge man naar de opleiding voor clinical officer. Deze jongen komt uit de omgeving van Darajani Dispensary en is in de vakanties al regelmatig te vinden in de dispensary om te helpen en ervaring op te doen. Hij is aan zijn laatste jaar bezig voor deze opleiding.  In maart 2024 moet hij de laatste examens maken en zal zich daarna inzetten bij Darajani Dispensary.

Kosten: privé donaties

Status: lopend

 

Administratiekosten.

Bankkosten: € 201.61

Website kosten: € 94,90

Totale project kosten: € 6900

Donaties: € 5580

Banksaldo 01-01-2023: €9957

Banksaldo 31-12-2023: €8321

Hartelijke dank aan iedereen die, op welke manier dan ook, heeft bijgedragen aan onze projecten. Voor vragen, opmerkingen of donaties bent u welkom contact op te nemen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op facebook kunt u ons volgen voor updates van de verschillende projecten.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting One 4 Life