Jaarverslag 2014 Stichting One 4 Life

Jaarverslag 2014


In februari zijn we weer op bezoek geweest in Tanzania en natuurlijk zijn we ook bij een aantal projecten geweest.


Same Dispensary.


jaarverslag2014-1Dit bezoek was wat teleurstellend. Bij mijn vertrek in 2013 ging het redelijk goed met de dispensary. Later vorig jaar hebben ze de laboratorium registratie ook weten te krijgen bij de overheid. Hiervoor hadden ze nog een paar aanpassingen (o.a. een extra raam) moeten doen en dat hadden ze zelf gerealiseerd.

Bij mijn bezoek nu kwam ik erachter dat de dokter is vertrokken. Wel is er een analist aan het werk op het laboratorium maar deze meneer is volgens collega's niet helemaal eerlijk. De voorraad medicijnen zag er ook erg teleurstellend uit, er lag nog een klein beetje maar de meeste kasten waren leeg. Dit alles deed me besluiten om op kantoor maar eens met de nodige mensen te praten.  Ook de bazen van kantoor zagen in dat het niet goed ging en hadden plannen om er eens goed naar te kijken om erachter te komen wat er nog te regelen is zodat er toch weer verbetering in gaat komen.

Ze hebben inmiddels de dispensary bezocht en er gaat een commissie kijken naar de problemen en voor eventuele oplossingenzorgen. Wordt vervolgd.

 

Ndambwe dispensary.

Mooi om te zien dat de bouw na ons vertrek is doorgegaan dankzij  onze steun. De vloer was gestort en het dak zat er ook op. Super om te zien. We hebben weer een donatie gedaan waarvan ze de raam- en deurkozijnen kunnen laten maken. Met zijn allen nog bij de fundi langs geweest om de voortgang van de kozijnen te bekijken. Zag er erg goed uit allemaal. Ook deze dispensary hebben we nog voortgeholpen met een grote doos medicijnen, een weegschaal om baby's/kinderen op te kunnen wegen en een infuusstandaard.
jaarverslag2014-2jaarverslag2014-3

jaarverslag2014-4

 

 

 

Kosten nieuwbouw:
TSH: 5856.100 (± € 2.800)
Kosten medicijnen/medische materialen:

TSH: 470.250 (± € 225)

 

 

 

 

Apotheek Darajani.jaarverslag2014-5

AfbeeldingDarajani is een klein dorpje in het Masaï land. In het dorp is geen arts en verder geen medicijn te vinden behalve dan bij de witch dokter. Kort voor onze komst is er een apotheek geopend waar ze een beetje medicatie hadden en ook wat kleine labtestjes kunnen doen. Een erg mooi initiatief en goed voor de ontwikkeling van het dorp. Vandaar dat we ook dit project hebben gesteund met een grote doos medicijnen.
Kosten: TSH 273.650 (± €130)

 

Rollator project.

Via een vriend van de stichting hadden we twee rollators gekregen. We hebben twee mensen gevonden die erg goed een rollator konden gebruiken. Deze zijn dus per post opgestuurd naar Tanzania en bij mama Mtas en mama Kazoka afgeleverd. Helaas is mama Kazoka ziek geweest en momenteel nog niet in staat om uit haar bed te komen. Mama Mtas is elke dag gaan oefenen met lopen met haar "nieuwe" rollator, inmiddels is ze weer redelijk goed te been. Super mooi resultaat voor deze mama en haar familie. Ze willen dan ook iedereen via deze weg hartelijk danken voor de hulp.
Kosten: € 225

 

Al met al super om weer een mooi jaar met mooie resultaten af te sluiten en daar zijn we trots op.  Ook een enkel project wat teleurstellend maar we houden de vinger aan de pols en blijven proberen om telkens weer een stapje vooruit te komen. Via deze weg wil ik namens de bestuursleden en mensen uit het Same district in Tanzania alle sponsoren van dit jaar hartelijke danken voor de geweldige hulp. Zonder jullie steun  kunnen we dit allemaal niet realiseren.

 

Groet,

Judith
Voorzitter Stichting One 4 Life.

jaarverslag2014-6