ANBI

“Stichting One 4 Life” is een algemeen nut beogende instelling.
De stichting is geregistreerd bij de KvK Enschede, KvK nummer: 53350057ANBI
RSIN nummer: 850847862
IBAN: NL22RBRB0827854382
BIC: SNSBNL2A
 
Beleidsplan/lopende projecten 2021/2022/2023
 
 - Daranjani dispensary
 
In Darajani is er enkele jaren geleden door de stichting een Dispensary gebouwd om de basisgezondheidszorg te verbeteren . In het dorp en wijde omgeving was nog geen medische voorziening. Darajani Dispensary wordt ondersteund d.m.v. betalen van de lonen van de medewerkers van de dispensary. Het doel is om op de lange termijn deze hulp te verminderen. Jaarlijks wordt beoordeeld m.b.v. het jaarverslag van de dispensary hoeveel hulp nog nodig is.
Momenteel wordt er nog gewerkt aan het realiseren van een moeder/kind centrum bij Darajani dispensary . Een moeder/kind centrum is nodig om voor de dispensary een officiële vergunning te verkrijgen. Het einddoel van het moeder/kind centrum is verbetering van de gezondheidszorg voor zwangeren, baby’s, kinderen en moeders. De verwachting is dat de bouw van het moeder/kind centrum project in 2022 is afgerond. Het inrichten van het moeder/kind centrum met meubels en medische middelen verwachten we in 2023 af te ronden. Daarna wordt nog verder bekeken welke projecten nog nodig zijn.
Voor meer informatie en afgeronde projecten in Darajani zie: “Darajani” onder tabblad “projecten op deze website.
 
Projectleider Darajani: Msafiri Gideon.
 
 - Apotheek Mti

Mti is een dorp in de bergen in het Same District. In het dorp zijn geen medische voorzieningen en is geen paracetamol te verkrijgen. De dichtstbijzijnde voorziening is een op paar uur lopen. De wens van de bevolking is een apotheek waar ze (basis) medicatie (paracetamol, hoestdrank e.d.) kunnen kopen zodat ze niet ver moeten reizen. De Lutherse kerk heeft voor dit project een ruimte beschikbaar gesteld. De ruimte had wat onderhoud nodig en er moet nog medicatie worden gekocht die in de apotheek kan worden verkocht, hierin ondersteunen we met de stichting. De Lutherse kerk stelt de ruimte beschikbaar en zorgt voor personeel. Dit project wordt in 2022 afgerond

Projectleider Mti: Pastor Luca.
 
De projectleiders ter plaatse zorgen voor de uitvoering van de projecten in nauw contact met de stichting. Ze leggen periodiek verantwoording af aan de stichting door middel van het opsturen van de bonnetjes en foto’s. Tijdens reizen naar Tanzania van de bestuursleden worden de verschillende (lopende en afgeronde) projecten bezocht. Het streven is om jaarlijks een bezoek te brengen.
De projectleiders ter plaatse voeren de werkzaamheden ten bate van de projecten vrijwillig uit. De bestuursleden en vrijwilligers van de stichting voeren de werkzaamheden ten bate van de stichting geheel vrijwillig uit en krijgen geen onkostenvergoeding voor reiskosten.
 
Alle projecten worden uitgevoerd met donaties van bedrijven of particulieren. Tevens doen we sponsor aanvragen bij andere stichtingen.
 
Baten/lasten.
   2021  2022
 Totale project kosten  €18.900,00  €10.058,30
 Bank kosten  €176,55  €144,60
 Website kosten  €79,90  €69,90
 Overige kosten  €0,00  €0,00
     
 Donaties  €19.700,00  €6.910,00
 Banksaldo 31 december  €9.381,03  €8.832,48
 
Toelichting: Vanwege de Covid pandemie helaas de projecten niet kunnen bezoeken zoals we graag zouden willen. Desondanks gingen de projecten door, wel op een wat lager pitje dan gepland. Voor uitgebreide beschrijving van de projecten zie het jaarverslag.