Over Ons

One 4 Life is een Nederlandse stichting die bijdraagt aan een betere basisgezondheidszorg in het Same district in Tanzania. Dit door het steunen van gezondheidsinstellingen van de Pare Diocese en de Katholieke kerk.

 
Judith Fox
Voorzitter stichting One 4 Life

Ik ben Judith Fox, woon in het mooie Lattrop en werk als medisch analist in het Scheper Ziekenhuis te Emmen. Via mijn werk ben ik in 2004 met Baukje van Rijn naar Tanzania gestuurd om er 2 maanden te werken in het Haydom Lutheran Hospital. Tijdens dit verblijf ben ik zo enthousiast geraakt over het land en het werken daar, dat ik al snel besloot om terug te gaan. Begin 2006 ben ik naar Same gegaan om daar te werken in het ziekenhuis. Ik heb toen een aantal enthousiaste mensen van de Pare Diocese leren kennen en ben vanaf dat moment met hen gaan werken. In 2008, 2009 en 2010 ben ik in mijn vakantietijd naar Same geweest om er verder te werken met de verschillende gezondheidsinstellingen. De toenmalige bisschop Mr. Mmwiri was zo tevreden over het werk van het laboratoriumteam dat hij me gevraagd heeft om voor langere tijd terug te komen. Na een tijdje hierover te hebben nagedacht en met goedkeuring van mijn baas in Nederland, heb ik besloten om dit te doen.


Baukje van Rijn
altBestuurslid 

Mijn naam is Baukje van Rijn. In 2004-2005 ben ik besmet geraakt met het Tanzania-virus. Samen met Judith heb ik gewerkt op het laboratorium in een ziekenhuis in Haydom. In 2007 en 2009 ben ik weer teruggegaan samen met mijn man. Inmiddels heb ik hier zelf wat kleine projecten lopen en zo blijf ik verbonden met Tanzania. Begin 2011 zijn Judith en ik weer naar Same geweest en heb ik met eigen ogen gezien wat zij er de afgelopen tijd heeft gedaan. Het resultaat is prachtig. Tijdens Judith's verblijf in Same ben ik haar back-up voor allerlei laboratoriumzaken.
Carolien Pikkemaat
Carolien
Secretaris
 

 

Alle werkzaamheden die ten behoeve van de stichting One4Life worden uitgevoerd, worden uitgevoerd op vrijwillige basis.