RUVULAB Labaratory in Darajani

Darajani.


Darajani is een dorp in het Same District in Tanzania. Darajani is het Swahili woord voor brug. Het dorp ligt aan een kleine rivier vandaar ook de naam Darajani. Vanwege de rivier wonen er veel mensen waarvan de meesten van de landbouw leven. In die regio is het erg warm en droog. Tot nu toe is er behalve de "witch dokter" geen huisartsenpost (dispensary) in het dorp en moeten de mensen bij ziekte ver reizen of lopen naar de dichtst bijzijnde dispensary.

In overleg met Msafiri Gideon een belangrijk persoon daar in de omgeving is er door hem overlegd met de dorpshoofden en besloten om er een dispensary te bouwen. Msafiri is de projectcoördinator in Tanzania.

De bouw is begroot op 17319000 Tanzaniaanse shilling, dit is omgerekend ongeveer € 7500. Vanuit de plaatselijke bevolking is grond beschikbaar gesteld, en zijn er grote stenen voor de fundering verzameld.

joomplu:149   joomplu:150   joomplu:151
joomplu:155
De bouwgrond   De verzamelde keien   Bij de rivier De bouwtekening
joomplu:152   joomplu:153   joomplu:154
joomplu:156
De bouwgrond   In het dorp    Mensen in het dorp De bouwtekening

 

In januari 2015 is de bouw van start gegaan en we hopen de bouw in 2 jaar af te ronden.  Naast de bouw van de dispensary wordt er ook een toiletruimte gebouwd.

Indien deel 1 van het project Darajani dispensary is afgerond, vervolgen we met deel 2 de inrichting van de dispensary.